Ben oppas bij kennissen. Zit naar de tv te kijken en opeens valt het beeld weg. Standby lichtje brandt. Wat is er mis?

De enige reactie op de afstandsbediening is een geluidje als zsjwie zsjwie zsjwie en verder niets.

Toegevoegd na 16 uur:
het is een breedbeeld tv, een Loewe Cantus en de AB is ook een Cantus

Toegevoegd na 19 uur:
sorry de AB is een Loewe ook :[

Toegevoegd na 20 uur:
Afgaande op Piertjes antwoord, ga ik deze vraag sluiten.
Ik vond alle antwoorden en reacties goed en hartverwarmend.

Weet jij het antwoord?

/2500

Tijdklok? Even stroom eraf en proberen aan te zetten.

Weet je zeker dat het de TV is die uit is gevallen? Het zou ook kunnen zijn dat het het kastje is die eronder staat. Probeer anders even de TV hardwarematig uit te zetten, dus knop uit/aan of stekker in/uit. Toegevoegd na 1 minuut: Kan ook zijn dat het een plasma is dan moet je soms de standbyknop op de AB langer indrukken dan je gewend bent. Ik heb wel eens visite gehad die mijn tv niet aan kreeg. Toegevoegd na 10 minuten: AB=Afstandsbediening Toegevoegd na 34 minuten: Zoek de afstandsbediening van de TV, druk op volume/menu om te kijken of deze zeker weten uit is. Kijk of er een knop op de TV zit klik aan/uit. Staat de digicorder aan? Soms vallen die dingen uit na geen gebruik, kijk of je hem in kan schakelen. Probeer de AB van de digitale ontvanger te vinden en die uit en aan te doen of anders stekker in/uit.

Weet je zeker dat de TV zélf uitviel? Het kan ook een decoder/mediabox/digitenne/home-theatre-dinges doos zijn dat niet meer reageert. Kijk naar je afstandsbediening, is hij van de TV zelf of van een ander merk? In het laatste geval is het vrijwel zeker een van die dingen. Sowieso is even de stroom van de TV een goeie. Maar als er iets bij zit van mediabox/decoder/digitenne of zo kun je ook proberen daar de stroom van af te halen en tien seconden later er weer op te zetten. Als het op een of andere manier via iets loopt dat eruit ziet als een computer, daar beter niet aan zitten want je weet niet wat er verder nog op draait. In dat geval, gewoon een boek gaan lezen en even keurig vertellen aan die mensen als ze weer thuis zijn. Toegevoegd na 1 minuut: Deel van mijn antwoord was al door Jan Marijnissen hierboven (meester tomaat toch? :) ) geschreven. Toch maar laten staan aangezien er nog wat extra bij staat.

Batterij van de AB leeg misschien?

Wij hebben sinds een jaar een LCD tv. Af en toe verschijnt op het scherm de boodschap: "Inactiviteit tv stand by" Je moet dan even de tv op de afstandsbediening activeren. Anders gaat de tv op standby. De tijdsduur is vooraf in te stellen. Misschien is dat ook bij jouw kennissen aan de hand . Als de tv dan uitgaat kun je hem weer aanzetten met de afstandsbediening. (Deze voorziening voorkomt dat de tv onnodig aan blijft staan).

zou een dodemans functie kunnen zijn. Zap je een bepaalde tijd niet (of iets anders op je afstandsbediening), gaat je tv op standby.

Dit antwoord geef ik als tv monteur: Allereerst zijn er 2 mogelijkheden. 1) Het toestel is defect en staat in veilige modus. Als je merkt dat het pogingen doet om wel op te starten (lichte tikken achter elkaar, na eerst groen te branden of helemaal niet), maar dan naar stand-by overgaat, is er een defect in, waar jij (tenzij je je tv-monteur) bent) niets aan kan doen. Het zal voor reparatie aangeboden moeten worden. 2) Als het op stand-by staat en het reageert niet op de AB, kijk eerst als de de AB werkt: Heb je een digitale camera op je telefoon of los, hou de AB voor de lens en kijk als je de infra-led ziet oplichten als je op een toets drukt. Probeer meerdere toetsen. Is de AB OK, dan kan je vanuit gaan dat wat er onder 1 staat aan de hand is. Opmerking: Als een toestel zomaar uit valt tijdens het kijken, zonder dat er per ongeluk op de AB iets is ingedrukt en men uit kwajongens streken ook niet door het raam je gepest hebben, dan kun je er vanuit gaan dat het toestel defect is. Daar kan je helaas niets aan doen. De kennissen kunnen je daarvoor niet kwalijk nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100