Waarom is teletekst als hoe teletekst is?

Ik wist niet hoe ik deze vraag beter kon vragen.
Teletekst ziet er zo ouderwets uit, alsof we die zijn vergeten mee te nemen naar de toekomst. Het is zo blokkerig en in een paar kleurtjes. Waarom is dat zo? Zijn we nog niet zo ver met de technologie dat dat niet een beetje mooier/beter kan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Teletekst wordt meegezonden in een paar beeldlijntjes en is in 1974 zo bedacht. In die paar lijntjes kan niet meer informatie worden uitgezonden. Het is eigenlijk een volstrekt achterhaald medium, maar ongekend populair. Jong en oud weet hoe het werkt en gebruiken het om vlug het laatste nieuws te zien. Iedereen kent de pagina's 101 en 704. Toch vinden er wel vernieuwingen plaats. De BBC (die ooit Teletext heeft uitgevonden als Ceefax) heeft de ouderwetse teletekst afgeschaft en vervangen door een mooiere versie. Maar die is op 'ouderwetse' toestellen niet te ontvangen. Zolang het zo populair is zal het wel in deze vorm blijven bestaan.

Teletekst gaat erom om zo snel en vroeg mogelijk informatie te verstrekken. Aan deze eis voldoet het. Een mooie vernieuwde site met een stukje reclame erop daar zit ik niet op te wachten. Maar dat zal het in de toekomst niet aan ontkomen.

Er wordt van uitgegaan dat er nog steeds televisie zijn die nog ouderwets zijn. Ze willen nog steeds dat teletekst overal te lezen is. Als het teletekst gaan vernieuwen na de laatste technologie, dan zal dat niet meer geschikt zijn voor de oudere televisies. Volgens mij is dat de reden waarom ze er niets aan doen. En dat is ook wel goedkoper zo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100