Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wekken wit bevroren zonnenpanelen ook nog stroom op?

een jaar geleden
2.3K
TurfGraver
een jaar geleden
Als de zon er op schijnt wel.
Minder dan als ze schoon zijn (maar dat zal dan niet lang duren).
tinus1969
een jaar geleden
Ik zou verwachten dat zonnepanelen dan geen stroom opwekken omdat de witte laag alle zonnestralen weerkaatst

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Het kleiner aantal zonuren is trouwens niet de enige factor die tijdens de winter voor een verminderd rendement zorgt. Ook sneeuw en ijs kunnen spelbrekers zijn. Een dun laagje sneeuw op je zonnepanelen zal vanzelf wegsmelten, maar ligt er een dik pak en blijft de temperatuur zeer laag, dan houden je zonnepanelen niet of nauwelijks nog energie vast.
(Lees meer...)
een jaar geleden
Ja, bevroren zonnepanelen kunnen nog stroom opwekken, hoewel ze minder effectief zijn dan wanneer ze niet bevroren zijn. Sneeuw en ijs op het oppervlak van de zonnepanelen kunnen de lichtdoorlating verminderen en de efficiëntie van de panelen beïnvloeden. Hoeveel de efficiëntie wordt verminderd, is afhankelijk van hoe dik de sneeuw of het ijs is en hoeveel licht er nog door kan dringen.

Sommige moderne zonnepanelen zijn ontworpen om sneeuw en ijs te verwijderen en om de efficiëntie van de panelen te verhogen, maar de meeste panelen werken het beste wanneer ze schoon en bevrijd zijn van sneeuw en ijs. Als het weer het toelaat, is het het beste om de sneeuw of het ijs van de panelen te verwijderen om de maximale opbrengst te behalen.
(Lees meer...)
een jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding