Ik woon in Amsterdam en heb een Amerikaanse koelkast met watertap en ijsblokjesmaker. Is het nodig om hier het bijgeleverde waterfilter te gebruiken?

Het nodig zijn valt wat mij betreft op te delen in twee elementen, enerzijds voor de levensduur van de machine en anderzijds de kwaliteit (eventuele gezondheidsrisico's) van het tap water en de ijsblokjes.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Echt noodzakelijk is het niet, dit soort filters halen het kalk ook niet uit het water. Zou het wel aanbrengen, het houdt in elk geval kleine vuildeeltjes tegen mochten die in de leiding zitten.

Water in Amsterdam is behoorlijk hard, d.w.z. er zit nogal wat kalk in .De betekenis van een bepaalde waterhardheid is erg persoonlijk. Iemand kan zo een hardheid van 6 dH "heel gewoon" vinden, en het poetsen van de badkamer voor lief nemen. Water van deze hardheid is in ieder geval niet gevaarlijk of schadelijk voor de gezondheid. Maar het is ook een fabeltje dat 6 dH zacht water is. Het veroorzaakt immers kalkaanslag. Als het filter dient om de kalk op te vangen ,zou ik hem ertussen zetten. Het verlengt de levensduur van je apparaat. Minder heeft het met de bacterieen te maken. Het Nederlandse drinkwater is het beste ter wereld

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100