Is het mogelijk om zelf een 1 fase aansluiting te veranderen naar een 3 fasen aansluiting?

Hallo,
Ik heb net een inductie kookplaat (ATAG HI9271M) gekocht. Deze heeft een 3 fasen aansluiting nodig. Ik ben zelf geen elektricien en heb op dit moment een 1 fase aansluiting (1x 35A). Is het mogelijk om dit zelf aan te passen naar een 3 fasen aansluiting of heb ik hier echt een monteur voor nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit zal moeten worden uitgevoerd door de netbeheerder. Deze zal hier kosten voor in rekening brengen. Afhankelijk van de wijziging zullen de leveringskosten ook kunnen wijzigen. Neem hiervoor contact op met uw netbeheerder. Let wel dat u hierna nog een groep naar de keuken zal moeten aan (laten) leggen.

Voor een 3-fasen-aansluiting heb je sowieso een monteur nodig. Een inductie kookplaat heeft echter niet per-sé 3 fasen nodig. Een fase met voldoende capaciteit volstaat ook (en is ook de gebruikelijke uitvoering). Maar de 1x 35A die je nu hebt is te licht voor deze kookplaat. (De max. 11100 W vragen ruim 48 A) Dat betekent een aanpassing in de meterkast. Oók daar heb je een monteur voor nodig. . Aanvulling De betreffende fase wordt daarbij waarschijnlijk wél over meerdere aders verdeeld.

Toegevoegd op 25 juni 2019 15:05: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100