Hoe krijg je de rubbers van de deur van een vriezer weer goed sluitend?

Jaren geleden heb ik een Exquisit vriezer gekocht. Het typenummer weet ik niet. Omdat hij moeilijk uit te soppen en te drogen was hielde we er na een jaar of 3 mee op hem als vriezer te gebruiken. Het werd voor ons een kast maar we deden een kartonnetje tussen de deur om hem niet te laten gaan stinken. In het voorjaar ging onze andere vriezer kapot en hebben we deze in ere hersteld. De deur sluit vanboven echter niet meer geheel en daardoor ontstaat er veel ijs in het bovenste vriesvak wat ik steeds weg moet halen. Hoe krijg ik dat deurrubber vanboven weer goed?

Weet jij het antwoord?

/2500

De rubber is in de loop der tijd hard geworden. Doordat de deur gedurende lange tijd niet volledig gesloten is, zal de rubber nu niet meer afdichten. De enige remedie is, de rubber vervangen (door een soepele).

Ik had ook een oudje en toen hielp Vaseline goed. Kan je ook nu proberen, of anders deze oplossing? http://artimesdiy.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=84:sluiting-koelkastdeur-weer-soepel-maken&catid=53:technieken&Itemid=65

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100