Kan ik mijn gasfornuis met electra oven in een kast gebruiken?

Kan ik mijn oven in de kast gebruiken want heb inbouw gasstel op het aarrecht maar geen plek ergens oven in te bouwen dus wil me ouwe gasstel gebruiken in de voorraad kast desnoods met de deur open kan dit het is gewoon via stekker zonder vuur komt wel warte uit natuurlijk

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan waarschijnlijk wel. (merk en type geven voor details) Maar of het verstandig is? Normaal is het niet gevaarlijk een over per ongeluk aan te laten staan. Met de deur open ook niet, maar als je die per ongeluk dicht doet met de over aan.. Wat je ook zou kunnen doen is de voorraadkast aanpassen, door o.a. een stuk van de deur af te halen. Je kan natuurlijk ook een oven (2ehands) kopen die er wel geschikt voor is.

Als ik het goed begrijp wenst u het gasstel in te bouwen in een kast. Dit kan natuurlijk NIET, levensgevaarlijk lijkt mij. Ook met open deur straalt de gasvlam langs uw potten naar de zijkant wat ontbranding van de wand kan meebrengen. Een electrische oven inbouwen kan wel mits werking met open deur of circulatie via verluchtingsgaten boven en onder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100