Kan je een combimagnetron gebruiken als gewone magnetron?

Wij hebben een combi-magnetron in de aanbieding gekocht. Nu zien we dat er veel bij komt kijken bij een combi-magnetron, zoals dat het aangesloten moet worden bij een apart groep voor elektriciteit. Wij willen deze combi-magnetron gebruiken als een gewone magnetron, dus alleen om eten te ontdooien of op te warmen. De grilfuncties etc niet.
Als we deze combi-magnetron gebruiken is het verbruik dan meer dan een gewone magnetron? En kunnen we deze combimagnetron plaatsen op een keukentrolley met een bovenblad van bamboehout of moeten wij iets plaatsen op het blad van de keukentrolley?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het apparaat normale afmetingen heeft zal het vermogen voor de magnetron-functie 750 Watt zijn of zo. Dat kun je prima op een normaal stopcontact aansluiten. Kijk eens of er nergens een plakker opzit met daarop de gebruiikte vermogens. Voor de grillfunctie wordt normaal ca 1000 Watt gebruikt, behalve als je dus zo'n grote hebt die je wel in restaurantkeukens ziet. Een speciaalstopcontact lijkt me daarom niet zo snel nodig. En anders probeer je eht gewoon. Het ergste dat er kan gebeuren is dat de smeltzekering (de stop) er uit vliegt. Normaal gesproken wordt-ie ook nauwelijks warm aan de onderkant. Je kunt hem dus gerust op elke ondergrond zetten. Maar ook daar geldt: zet hem gewoon aan, en voel zo nu en dan even.