Mijn gevoel zegt mij dat je warm eten eerst moet laten afkoelen voordat je het in de koelkast zet. Slaat dit eigenlijk wel ergens op?

Weet jij het antwoord?

/2500

"Eten snel afkoelen is het beste Is het beter recent gemaakt warm eten zo veel (dus lang) mogelijk af te laten koelen voor het de koelkast ingaat, of juist zo kort mogelijk in verband met bacteriën?... 7 oktober 2006, 00:00 Pien Groot, Alkmaar Snel koelen is uiteraard het allerbeste om bacteriegroei tegen te gaan. Juist in de lauwe fase kunnen bacteriën zich snel vermenigvuldigen. Heet eten in de koelkast zetten beïnvloedt de werking daarvan echter nadelig. Sommige moderne apparaten kunnen dat opvangen; ze worden met een druk op een knop tot extra activiteit aangespoord. De tussenoplossing is het eten tot lauw of kamertemperatuur af te laten koelen en dan pas in de koelkast te zetten. Dat afkoelen gaat sneller als het eten in een laag is uitgespreid. Een andere oplossing is de pan in een bak met ijswater zetten."