Hoe hobbyruimte verwarmen?

Hallo,

In onze achtertuin staat een geïsoleerde blokhut. Deze gaan we gebruiken als hobbyruimte voor circa 10 uur per week. Gas, water en elektra zijn beschikbaar (of makkelijk realiseerbaar), maar er is nog geen enkele manier van verwarming aanwezig. Nu zitten we te twijfelen over wat we moeten (laten) installeren.

We denken aan infrarood, CV, elektrische verwarmingspanelen (Econo heat) of een gaskachel.

Een CV aanleggen is het duurst maar dan zouden we ook warm water hebben. Het verbruik lijkt wel goedkoop maar aan de andere kant duurt het met een cv altijd even voor de ruimte warm is.

Over infrarood of elektrische verwarmingspanelen kunnen we nog weinig onafhankelijke gebruikerservaringen vinden. Omdat het een vrijstaand huisje betreft met ramen, hebben we denk ik behoorlijk wat panelen nodig, wat zowel de aanschaf als het verbruik duur maakt, maar de aanschafprijs + installatiekosten zullen wel een stuk lager liggen dan bij een CV.

Een gaskachel is in aanschaf en installatie ook duur en voelt 'onveiliger' dan een cv.

Kan iemand hier over zeggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een gevelgaskachel lijkt me de beste oplossing. Dan wel een met een thermostaat. Een gevelgaskachel haalt zijn lucht van buiten en de afvalgassen naar buiten terug. Het wordt dus niet benauwd binnen. Zet de thermostaat op b.v. 12 graden. ( of hoger) Dan is het binnen nooit kouder dan 12 graden. Prima voor in de winter en het blijft droog binnen. Moet je de ruimte gebruiken zet je hem hoger, net zoals je wilt. Elektrisch verwarmen kost veel stroom, dus duur in gebruik. Ook dan moet je alles vorstvrij en niet te koud houden in de winter. Toegevoegd na 3 minuten: Mijn plantenkas, verwarm ik sinds vorig jaar met een gevelgaskachel. Bevalt zeer goed, geen omkijken meer aan. Hij staat in de winter op 10 graden, komt er maar een klein beetje zon, slaat de kachel direct weer uit. De thermostaat regelt alles.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100