Wat kan ik verwachten als een wasmachine lange tijd heeft stilgestaan?

De wasmachine heeft 4jaar lang opgeslagen gestaan en is (best stom) niet vervoerd met de beugels. Nu de huidige wasmachine het lijkt te begeven wil ik hem weer in gebruik nemen. Na de laatste wasbeurt heb ik verder niks gedaan om hem helemaal van water te ontdoen (mijn idee was dat al het water eruit is na een wasbeurt, google vertelt anders).
Moet ik, na ingebruikname, ergens rekening mee houden? Aangekoekt kalk of mss toch beschadiging na vervoer (ging best voorzichtig)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Laat het oude vieze water er uit lopen . Meestal zit er vrij laag een klepje om het filter te reinigen maak die open en reinig het filter . Pas op bedorven water kan giftig zijn ! Bij in ademen .behandel het als of het legionella water is . Draai een paar kook wassen met oude lappen en kijk hoe die er uit komen . Soda en zout schijnen ook goed te helpen tegen de vieze rotte geur . Verwacht er niet te veel van dan valt het altijd mee .

Waarschijnlijk zul je te maken hebben met vieze was, aangezien de machine niet aan heeft gestaan. Om dit te voorkomen, volgende keer aan zetten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100