Kun je een combimagnetron op een vriezer zetten?

Wegens ruimtegebrek kan ik een combimagnetron alleen op een vriezer zetten. Kan dit kwaad met name voor de warmte (Ontdooien vriezer of beschadiging/smelten bovenste laag vriezer) De vriezer is nu 2 jaar oud.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan. Op een vriezer of een koelkast kun je een gewoon een kookplaat of een inductietoestel of een magnetron zetten. Die zijn namelijk geïsoleerd. En de straling van de magnetron blijft binnen de magnetron. Anders zou je niet in de buurt mogen komen. En de warmte van een gastoestel gaat naar boven, niet naar beneden.

Als je de ovenstand gebruikt kan de onderkant ook hitte afgeven. Met name als het een combimagnetron met gril en met heteluchtoven is kan de onderkant ook behoorlijk warm worden. Als de bovenlaag van je diepvriezer een kunststof afwerking heeft kan dat door hitte gaan kromtrekken. De vriezer is verder goed geïsoleerd dus de inhoud zal er geen of weinig last van krijgen. Maar er is dus een kans dat de bovenlaag beschadigd. Beter is om de magnetron met een wandsteun iets boven de vriezer te bevestigen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100