Cv ketel: welke moeten we kiezen?

Dag allemaal, we hebben een huis gekocht waar een oude cv inzit (nefit van 1998, vlgs mij een CW3).
We willen deze graag vervangen en vragen ons af welke keuze juist is. Het is een oud huis (1928) en de inhoud is 450m3. We willen voor een CW5 gaan.
We hebben iemand van essent hier gehad die een intergas hre 36/30 cw5 aan heeft geboden voor 1.388 euro incl montage (zonder thermostaat).
Tevens kwam iemand van nuon die zei dat die van de essent een hele oude cv was en dat hij minimaal voor een atag e325 EC cw 5 zou gaan (dit model is echter ook alweer 4-5 jaar oud). Kosten 2.297 euro (incl. Thermostaat).
Het prijsverschil is enorm. Halen wij dit eruit gedurende de looptijd?
Zijn er nog andere opties? Waar zitten de echte verschillen in?
Als de duurdere echt beter is, willen we er wel voor gaan maar nergens kunnen we vinden of en hoeveel het nu echt scheelt.

Wie kan ons helpen?

Alvast hartelijk dank!

Weet jij het antwoord?

/2500

Een goede verwarmingsmonteur kan beter advies geven dan een energiemaatschappij. Om te vergelijken zou je kunnen kijken op de site van de consumentenbond. Even een gratis proefabonnement en je hebt een avond vergelijkingsmateriaal. Volgend de test van 2012 kwamen 3 ketels als bette koop naar voren: - Atag E325EC -Intergas Kombi Kompact HReco36 -Vaillant ecoTEC plus VHR NL 25-30/5-5 Succes net je speurtocht.

De atag is als beste getest in 2009, de intergas als beste koop in 2012. (beide door consumentenbond) Het prijsverschil zit hem vooral in de installatie kosten, het prijsverschil van de ketels is een stuk kleiner. (een thermostaat kan trouwens best duur worden) Daarnaast wordt een ketel ook onzuiniger als ie ouder wordt. Dan ken je beter dat geld in je zak houden en wat eerder een nieuwe kopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100