kan een tafelmodel koelkast onder een werkblad geplaatst worden?

Van vloer tot onderkant werkblad bedraagt 88 cm.
Ik wil een vrijstaande tafelmodel koelkast van 84 h x 49br x 50 d onder het werkblad plaatsen.
Aan een kant heb ik dan ook nog 6 cm open ruimte naast de koelkast.
Is dat genoeg om de warmte af te voeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, wij hebben een vriezer in een kleine ruimte staan met aan beide kanten en erboven niet meer dan 3 cm (dus 6 cm in totaal aan beide kanten). Dat staat al bijna 2 jaar zo en gaat prima (staat in gesloten voorraadkast op vloerbedekking). Let er wel even op dat je de koelkast niet strak tegen een achterwand aanplaatst en dat er inderdaad ruimte overblijft.

Voor vrijstaande koelkasten geldt: aan de zijkanten zo'n 5 cm en aan de boven- en achterkant ongeveer 10 cm. Zo wordt de warmte sneller afgevoerd en gebruikt het apparaat minder energie. De 6 cm is dus aan de krappe kant. Echter soms moet je wat als je ruimte gebrek hebt.

Bronnen:
http://www.whirlpool.nl/service/meest-gest...

Nee,ik zou het niet doen want de kans is groot dat je koelkast harder moet werken en af en toe gaat ontdooien omdat hij zijn warmte aan de achterkant niet goed kwijt kan. Ik heb het hier zelf aan de hand gehad,met een tussenruimte van 5 cm boven en aan de zijkant een behoorlijke open ruimte,maar mijn koelkast ging hierdoor regelmatig ontdooien zodat de druppels van binnen op de glazen plaat lekte en het daar drijfnat werd. Ik heb dit opgelost door aan de achterkant van het werkblad een reep hout eruit te zagen zodat de warmte weg kan naar boven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100