Hoe komt het dat ik regelmatig condens krijg in voorverpakte levensmiddelen in koelkast die langer dan 1 week er in liggen?

Dit gebeurd met name bij dicht gesealde kaas en vegetarische vleesvervangers verpakkingen.
De temperatuur staat ingesteld op 6 graden en ik bewaar het product meestal op het onderste schap waar het ook daadwerkelijk 6 graden is.
Kan dit duiden op een versleten koelkast. Het betreft een inbouw koelkast van Miele welke inmiddels 11 jaar oud is.

Toegevoegd na 20 uur:
Wat kan ik er aan doen dat dit niet meer voorkomt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat komt omdat de temperatuur in de verpakkingen hoger ligt dan de temperatuur in de koelkast. Net als beslagen ruiten in de winter. Toegevoegd na 4 minuten: De producten gaan dan zweten. Toegevoegd na 20 uur: Je kunt je voedsel vanuit de winkel meenemen in een koeltas, dan blijft het op lage temperatuur, waardoor dit niet meer gebeurd, of in ieder geval minder.