Waarom is er een elektriciteitskabel nodig met min. 4mm² doorsnede naar de stekker van de wasmachine als ik zie dat de kabel van de machine 2x1mm² is?

Toegevoegd na 30 minuten:
Dank voor het antwoord. De wasmachine heeft haar eigen kabel, 3x1mm² (één is de aarding).
Waarom dan is het nodig dat de installatiekabel naar het stopkontact van de wasmachine 3x4 mm² is?? Een kabel met sectie 4mm² heeft een zekering nodig van 30A, een installatiekabel van 1,5mm² slechts een zekering van 10A, groot verschil. Maar waarom dan? in eenvoudige taal aub. Is een installatiekabel van 1,5 (of 2,5 mm²) dan niet voldoende? Of speelt de lengte van de kabel ook een rol? Ik bedoel de afstand van de schakelkast naar de stekker.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In een normaal huis is dat niet nodig, 3x2,5mm² is meer dan genoeg. De enige reden kan de afstand zijn, maar dan heb je het over afstanden van meer dan 50meter. Hoe langer een kabel hoe groter de weerstand, daardoor "verlies" je voltage. Aan het einde van een lange kabel krijg je een lager voltage dan aan het begin. Hierdoor gaan apparaten meer stroom verbruiken.

Om de weerstand te verminderen van de aarde draad hoe dikker de draad hoe lager de weerstand of bedoel je om plaats te bieden aan 3 draden ? met omhulling ? want 2 draden kan niet met een wasmachine heeft er altijd 3 1 draad is de aarde draad en die heb je echt wel nodig in een natte ruimte

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100