Hoe repareer je een lekkende rubbertje van een CV ketel?

Mijn cv ketel lekt onderaan en het komt uit een rubbertje die tussen 2 buizen zit. Het lekt druppelsgewijs ( ong 1 druppel per minuut)

Hoop dat iemand kan helpen

Gr

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je het systeem kan legen en vullen dan is het niet moeilijk. Als je daar geen verstand van hebt zou ik er niet aan beginnen. Het systeem staat onder druk. Alles wat je erom heen wilkkelt gaat ook lekken. Het robbertje is waarschijnlijk gescheurd dus moet vervangen worden. Het systeem legen, verbinding los maken, oude rubber verwijderen. Nieuw rubber of evt een knelffitting monteren en systeem weer afvullen.0

Ik ga er vanuit dat je ijzeren of koperen leidingen bedoelt. Als de lekkage bij een koppeling zit kun je proberen deze iets aan te draaien.Gebruik dan wel 2 steeksleutels en draai deze dan allebei rechtsom.succes!

Bij lekage aan de cv, zie andwoord 2 Daarna Bijvullen tot iets onder de 2 bar! Maar als er een kopere leiding lekt is dit waarschijnlijk de waterleiding! Indat geval moet je de hoofdkraan afsluiten en daarna ergens een kraan openzetten om de druk er af te halen! Daarna kan je koppeling losmaken om het rubbertje te vervangen! Je kan ook eerst proberen om het wa t strakker aan te draaien (andwoord 1) vastdraaien is met de klok mee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100