Dat klopt, en dat is ook normaal. Meestal moet dit naar een relais of worden meerdere verwarmingselementen tegelijk aangestuurd en ook bij toepassing in een kookplaat gaat dit dikwijls naar verschillende soorten schakelaars of relais.
CE-gekeurd ga je dit werkje niet krijgen, maar ik veronderstel dat je het veilig wil aansluiten.
1. Vooreerst zoek je een draad die overeenstemt met het gebruikte wattage. Ik veronderstel dat meestal 2,5 mm² zal voldoen voor bijv., dan heb je 230 Volt X 20 Ampère = 4.600 Watt maar beperk je maar tot 3000 Watt en stop er meteen een lagere zekering tussen voor de veiligheid. Je last of soldeert deze draad uitermate solide en doorgevend aan de aansluitingspinnen. Als er immers wat ruimte tussen zit, kun je vonken krijgen en kan de solderingsvloeitstof later terug lossen of zelfs smelten.
2. Vervolgens test je je verbinding uit door deze maximaal minstens een uur maximaal te verhitten. De verbindingen mogen eigenlijk zelf niet zo warm komen, of slechts langzaam door terugsturing van de warmte van het warmte-element zelf, maar daar zit soms ook een isolatiedemper op, die je dan moet vastmaken aan bijv. het hele kader of frame.
3. Pas dan isoleer en/of wikkel je dat serieus met de juiste isolatietape en zorg je voor de aarding die je met het frame verbindt.
4. Het andere uiteinde zet je op een standaard driepolige stekker met schroeven die je echt heel stevig vastdraait (mag na een maand nog eens nagezien worden).
Tot slot blijft een hoofdregel dat er nergens een zwak punt mag zijn waar de elektriciteitstoevoer zowel een warmtebron kan raken (smeltgevaar) of voor elektrocutie kan zorgen (contactgevaar met personen).
Misschien is het overbodig te zeggen dat opgerolde kabel in een haspel opnieuw voor warmte zorgt en dat je dus voor dit soort dingen best de haspel HELEMAAL ontrolt, maar dat staat meestal op de haspels ook geschreven (bijv. max. 1000 Watt indien deels opgerold).
Voor de rest is er niets bijzonders onder de zon, behalve de warmte die je zult krijgen met het toestel...
Succes!
+JMVB
PS: Op http://economie.fgov.be/nl/ondernemingen/securite_produits_et_services/Veiligheid_van_elektrische_toestellen/Laagspanningsrichtlijn/ vind je extra doorlinkpagina's omtrent de voorschriften bij dit soort laagspanning.