Wasmachine krijgt geen water?

Wegens een lekkage heb ik de wasmachine verplaatst,sindsdien krijgt hij geen water.
Ik heb geen waterslot,de wasmachineslang krijgt vanaf de kraan tot de wasmachine water,want dat heb ik gecontroleerd .

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan zijn dat er water in de lekbak tercht is gekomen door het verplaatsen. De daar aanwezige vlotter zorgt ervoor dat de waterklep dicht blijft. Controleer dus of er water in de lekbak zit. De lekbak bereik je door de voorplaat onder de deur los te schroeven (meestal twee schroefjes). Altijd even de stekker uit het stopkontakt voor je dit doet. Dan met de handen op de bodemplaat voelen of het nat is. Oplossing: Met een doek het water opzuigen, Gaatje in de lekbak boren en het water weg laten sijpelen, Wachten tot het water verdampt is.

Probeer de slang aan de kant van de wasmachine te ontkoppelen. Waarschijnlijk is er door de verplaatsing een stuk kalk vrij gekomen dat het watertoevoer blokkeerd. Die kalk kan ook de oorzaak zijn geweest van je lekkage. Verwijder de kalkresten, zet de slang er weer aan en kijk of je probleem verholpen is.

Door de verhuis is er waarschijnlijk ergens een draadje los gekomen. Bovendeksel eens afnemen en visueel controleren. Brandt er nog een controlelampje op uw machine, zo niet dan kan er iets mis zijn met uw stroomtoevoer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100