De compressor van mijn koelkast wordt heel heet en er drupt een beetje water op. Kan dit brand veroorzaken?

En mijn koelkast blijft maar draaien, springt niet meer af...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit betekend meestal dat de thermostaat stuk is. Deze zorgt er nl voor dat de motor aanslaat,,en weer afslaat. Kijk eens in de koelkast of zich enorm veel ijs aan het ontwikkelen is aan de achterwand. Een koelkast uit ,,96 is nog de moeite waard om te repareren. Een nieuwe thermostaat kost zoveel niet. Dat de compressor heet wordt is heel normaal. En het bakje bovenop de compressor,daar zal na verloop van tijd dan geen water meer inzitten. Een tweede optie is dat het gas op is. Dan blijft de motor lopen,maar de koelkast wordt niet koud. Ook makkelijk te controleren door even binnen tegen de achterkant te voelen. En dan is het einde verhaal.

Nee, daar krijg je geen brand van. Koelkastcompressoren zijn pompen waar de rest van de wereld een voorbeeld aan kan nemen: ze gaan vaak 20 jaar mee. Kom daar maar eens om met andere apparaten met bewegende onderdelen. Omdat hij warm wordt zit er vaak een bakje bovenop de compressor, waar het condenswater in drupt. Door de warmte verdampt het dan weer.

hoogtijd om de stekker er uit te halen!! ofwel krijg je straks een ferme kortsluiting (en eventueel brand).Raadpleeg een technieker of als ze te oud vernieuwen.

Het zal wel meevallen, het zal sneller kortsluiten dan in brand vliegen maar ik denk toch wel dat je koelkast aan het eind van zijn latijn is. als ik het zo hoor en aangezien het toch een stroomvreter is kan je beter ene andere aanschaffen al is het een betere 2dehands

Zo'n motor word altijd vrij heet, de koelkast zal heus wel een keer afslaan, als ie eenmaal op temperatuur is.

Heel heet? Dan zou het plastic erboven wel gaan vervormen, dus dat valt wel mee. Bij meer dan 100 graden zouden die druppels meteen gaan koken. (als dat zo is stekker eruit) Vanaf ongeveer 50 graden, krijg je bij aanraken een "te heet'' reflex. 60 graden is normaal voor een iets oudere compressor, dus dat zit waarschijnlijk wel goed. Dat niet meer afslaan is niet goed, het is niet gevaarlijk, maar wel een teken van slijtage en een hoog energie verbruik. Het zou zomaar kunnen dat je een nieuwe en al na 4 jaar uit hebt. (hoe oud is ie?) Toegevoegd na 2 minuten: Van 1996 zie ik nu ergens, afhankelijk van het merk, wordt het dan langzaam tijd voor een nieuwe.

Als de motor blijft draaien en koekast koelt niets meer dan is get gas weg, best een nieuwe dan. Als de motor blijft draaien en hij koelt wel dan is de kans groot dat uw deurdichting kapot is of hadrd geworden. Inspuiten met silicone spray en grondig afkuisen. Als er sprake is van ijsvorming dan kan uw thermostaat kapot zijn, enkel vervangen zal hier nog helpen. Dat die compressor heet wordt is normaal en dat het water erop druipt ook, dit is condenswater die men in die kuip laat lopen om te verdampen.

ik zie hier veel verkeerde antwoorden. Als een koelkast blijft draaien en niet afspringt kan dit wel degelijk brand veroorzaken en ik kan het weten want heb dat meegemaakt. Het kon geen kwaad ... Toch wel dus. Een compressor kan olie verliezen, gas verliezen. Mijn koelkast draaide ook en verloor stilletjes gas. Er stond een klein plasje achter en onder het apparaat, achteraf bleek dat de compressorolie te zijn door de verhitting. Een lekkende koelkast laat je niet verder draaien maar schakel je gewoon af.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100