Hoe komt het dat mijn koelkast zo vaak aanslaat?

Beste,

Vroeger sloeg mijn koelkast geregeld maar eens aan, maar sindsdien toch enkele keren per uur. Het deurtje van de diepvries in de koelkast hangt er wel niet meer aan, zou het hier iets mee te maken kunnen hebben?

Mvg

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, als dat deurtje van de diepvries er niet meer inzit dan "denkt" de koelkast dat de gehele koelkast "vriesvak" is en dan gaat ie als een gek zeer regelmatig koelen (aanslaan).

Hij slaat aan als hij merkt dat ie niet meer op temperatuur is. Misschien is hij oud en lekt hij kou of is hij anderszins niet meer efficiënt.

Als dat deurtje er niet meer is dan werkt die kast volledig als koelkast want de thermostaat zit daar. Degelijk diepvriezen zal er wel niet meer bij zijn. De kans is groot dat de deurdichting niet meer volledig sluit door vervorming, beschadiging of hard geworden. Eens kuisen en soepel maken met silicone spray, dan weer observeren wat het resultaat is. Help dit niet dan is vervangen van de dichting nog een oplossing. Toegevoegd na 6 dagen: Volgens de foto is het deurtje onderaan links en rechts met een schroef vastgemaakt, zo een deurtje kan u normaal bestellen bij uw verdeler. Dan heeft u weer een volwaardige koel/vries kist, tenminste als de problemen met uw dichting opgelost zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100