Mijn Senseo warmt wel op maar zodra ik 1 of 2 kopjes indruk dan komt er een beetje water uit en gaat de senseo uit, hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Verstopt door kalk. Is een senseo probleem. Toegevoegd na 51 seconden: Ze kunnen er zelfs door ontploffen.

hoor je hem ook meer brommen dan normaal is je padhouder gaatje niet verstopt ? het klinkt op een verstopping ergens kan je het deksel wel meteen openen ? even al test laat het deksel open en kijk og er dan voldoende water uit komt is even een troeppie maar niet erg als dat het geval is is denk ik toch het padhouder gaatje verstopt zo niet en komt er met het deksel open ook weinig water uit dan is het waarschijnlijk toch kalk

Zoals hierboven al reeds genoemd werd, is dit een veelvuldig voorkomend probleem. Dit is normale kalkaanslag, dit is kalk wat uit uw leidingwater komt ( heeft niets te maken met hoe proper u bent ). Deze aanslag kunt u voorkomen om zo nu en dan uw senseo te ontkalken, hier zijn veel handige middelen voor verkrijgbaar. Een simpel huis tuin en keuken oplossing is.....Azijn. Om de 2 a 3 weken gewoon een paar keer doorspoelen met azijn, gewoon in het reservoir gieten en dan net zoals u koffie zet ( maar dan zonder pad ) gewoon aanzetten. Net zolang tot het reservoir leeg is. Daarna wel even goed doorspoelen met water, anders smaakt de koffie zo beroerd........ Ook moet u zo nu en dan uw padhouder ontkalken, deze kunt u gewoon een tijdje in een bakje met azijn leggen. Een uurtje is voldoende, ook nu weer even afspoelen. Bij sommige senseo's kunt u naast de padhouder ook nog andere onderdelen losnemen, dit is type afhankelijk. De onderdelen die met het water of koffie in aanraking komen kunt u ook ontkalken. Het is nu niet direct de bedoeling dat u gelijk met een hamer en schroevendraaier op de senseo afstormt om deze in hoofdgroepen uit één te nemen. Gewoon de onderdelen eraf halen die u er met de hand kan afnemen. Het kan zijn dat zoals al eerder genoemd is, het gaatje van de padhouder dicht zit, deze kunt u simpel met een naald voorzichtig doorprikken.

op you tube kun je filmpjes vinden over zelf de senseo te repareren

Misschien een heel stom antwoord...maar hij kan ook gewoon kapot zijn. Wat gebeurd er als je beide knopjes tegelijk in drukt? 1kop en 2 koppen (reinigingsstand) Als je dat doet moet het hele reservoir in 1 keer leeg lopen, dus zet er wel een bak onder. Als hij dat ook niet meer doet, is hij denk ik gewoon naar de mallemoer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100