Maakt het uit voor de levensduur van de kraan van de wasmachine of hij na elke wasbeurt wel of niet gesloten wordt?

Wat is er beter voor de levensduur van de kraan: de kraan dichtdraaien na elke wasbeurt en dan dus ook weer open voor een nieuwe wasbeurt of de kraan permanent open laten staan.
Ik begrijp dat je met een open kraan het risico op waterschade vergroot omdat de slang onder druk staat, maar het gaat me bij deze vraag om de levensduur van de kraan zelf. Veroorzaakt het open en dicht draaien meer slijtage dan voortdurend water in de kraan of omgekeerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zuiver voorde kraan ja , die slijt . De kans ,van tevast , kapot draaien het binnen werk enz. Ja dat slijt fractioneel . Maar een kraan is daar voor bedoel en ontworpen . Niet gebruiken heeft ook Vd kraan nadelen (rust roest) :) kan vast gaan zitten door aanslag . Het is beter de kraan dicht tedraaien zeker als je geen water slot hebt en even de deur uit gaat . Ik zelf sluit de kraan ook niet altijd ! Dat is niet handig , maar mijn was en droog staat in de garage.

Nee, Daarvoor is de kraan tenslotte ook bedoeld. Om open en dicht te draaien. Dus tenzij je 10 keer per dag wast en dat 7 dagen per week doet dan zul je niks merken van de slijtage aan je kraan.

Gedurende de tijd, dat je niet wast, maar wel de kraan open hebt staan, zit et stilstaand water in je kraan en zoals bekend, bevat ons leidingwater kalk. De mogelijkheid dat er kalk in de kraan en in het waterslot gaat neerslaan in dus zeker aanwezig. Het lijkt me dus beter de kraan na een wasbeurt steeds dicht te draaien. Toegevoegd na 1 minuut: Het water bereikt niet de wasmachine, dus daarvoor maakt het niet uit, of de kraan open of dicht is.

Ben het niet eens met bovenstaande antwoorden. Wij wonen pas 10 jaar in dit huis maar na 8 jaar moesten we de kraan vervangen doordat we die telkens open en dicht hadden gedraaid. Er zat wel een waterstop tussen kraan en slang maar de melding die we kregen bij de wasmachine (Miele) was iets over watertoevoer en toen we Miele belden adviseerden ze om eerst de kraan te vervangen en jawel! Kwam echt wel vaker voor want het was hun eerste antwoord op het probleem/de melding die we hadden.

Mij lijkt het niet schadelijk voor de kraan om hem open te laten staan maar, Doe dit wel af en toe. Anders heb je kans dat de kraan vast gaat zitten, als je hem dan wel een keer dicht wilt draaien dan lukt dit niet. Ook is het handig aangezien er iets in je wasmachine kapot kan gaan. Als je dan de kraan open hebt staan heb je kans op een heleboel water(schade). Ik doe hem regelmatig dicht (maar vergeet dit wel eens na 'iedere' wasbeurt)

lijkt mij dat een kraan die niet bedient word ook niet slijt, dus als hij altijd open of dicht staat is slijtage minder en dus de levensduur langer. kalk, roest en dergelijke buiten beschouwing gelaten. hoewel als het water vrij kan doorstromen heb je ook geen kalkophoping..... toch?

Voor uw kraan heeft dit helemaal geen invloed want die is daar tenslotte voor gemaakt. Zoals eerder iemand stelde heeft kalk daar helemaal geen invloed op want kalk zal pas afzetten na opwarming, hoe hoger de temperatuur hoe meer afzetting.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100