Kan het kwaad om een wasmachine en/of droger in een afgesloten kast te plaatsen?

De kast of ombouw is bedoeld tegen geluidsoverlast dus moet toch wel goed afsluiten.
Het is dan in ieder geval de bedoeling de kast dicht te laten tijdens gebruik. Evt kan hij daarna open staan, ik vraag me af of ik daar toch vochtproblemen en/of roest door kan krijgen (het is wel een condensdroger trouwens).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is niet verstandig om een droger in een afgesloten kast te plaatsen. In de handleiding van de droger kun je vinden waar je op moet letten bij het plaatsen van de droger. Bij het drogen moet voor een goede ventilatie van de ruimte gezorgd worden (raam of deur openzetten). Toegevoegd na 19 minuten: Zo'n zesduizend keer per jaar rukt de brandweer uit voor brand in een woning. Onvoorzichtig gebruik van apparatuur is een van de belangrijkste oorzaken van woningbrand. Bijna alle elektrische apparaten worden warm bij gebruik. Let vooral op apparaten die een ventilator hebben om oververhitting te voorkomen, of waarin lucht wordt aangejaagd. Als de warmte niet goed weg kan, is er brandgevaar.

Wij hebben al jaren de wasmachine en droger in een afgesloten kast.. nooit problemen gehad.. word er alleen snikheet.

Dat mag, maar de kast moet open bij gebruik. De droger moet warme lucht kwijt en verse lucht aanvoeren. De wasmachine stoot een beetje waterdamp uit, ook dat moet weg kunnen.

Wasmachine geen probleem, als de wasmachine na gebruik maar kan luchten. De droger moet ventilatie hebben, anders gaat ie veel meer energie gebruiken, duurt het droger veel langer en is er kans op oververhitting en brand. Hier is wel wat op te bedenken, bijvoorbeeld door een ventilator met geluiddemper te plaatsen. Een kast met demping en ventilatieopeningen scheelt al wat in geluid.

Die ruimte moet zeker geventileerd worden om oververhitting te voorkomen. Om geen geluid naar binnen te hebben kan je best een afvoer ventilo gebruiken die naar de buitenlucht afvoert.

Je moet de wasdroger aansluiten op een afvoer naarbuiten, In iedere nieuwe woning is de wasmachine kast dicht bij het afvoer kanaal. Bij mij staan ze al vele jaren in de kast.

je kan er aan denken een ventilatie rooster te plaatsen. Als het mogelijk is in het plafond en anders een rooster in de deur maken. Zeker voor de droger is het belangrijk de warmte kwijt te kunnen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100