Welke camera moet ik kiezen voor foto en video?

Ik wil graag een camera waarmee ik professionele foto's en video's kan maken, zonder gedoe met ISO-waarden ed. Ik zat zelf te kijken naar de Canon LEGRIA HF G30 maar kan deze ook mooie foto's maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze semi-professionele camera is ontzettend goed in filmen omdat deze puur ontwikkeld is om videofilms te maken, niet om foto's te maken. Met nog geen 3 megapixels zul je ook nooit professionele foto's kunnen maken. Bij de specs van de Canon staat het vermeld: "HD CMOS PRO-sensor, DIGIC DV 4 Met een effectief aantal van ongeveer 2,91 Megapixels levert de nieuwe HD CMOS PRO-sensor – ontworpen en gemaakt door Canon voor alle professionele modellen - zelfs bij weinig licht oogverblindend mooie beeldkwaliteit, een groot dynamisch bereik en realistische kleurenreproductie. De nieuwe krachtige DIGIC DV 4-beeldprocessor werkt samen met de sensor om beelden met minder ruis en meer diepte te creëren." Voor professionele foto's te maken moet je denken aan digitale fotocamera's met minstens 24 megapixels. Kijk eens bij Nikon D-Series. Deze DSLR camera's kunnen ook HD video opnames maken, sommige modellen zelfs in 4k. Instapmodel D5500 verkrijgbaar voor rond de 700 euro. Vervanger D5600 is in aantocht. Maar er zijn natuurlijk meer camera's van ander merken die ook deze mogelijkheden bieden, zoals de Canon EOS serie. Het is maar waar je je prioriteit stelt (foto's of video's maken) voor welke camera je kiest.

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/canon-eos-700d-18-...
http://www.bol.com/nl/p/canon-legria-hf-g3...
http://www.bol.com/nl/p/nikon-d5500-18-55m...

Ik denk dat je voor professionele foto's en video's toch moet denken aan een camera met zelf ingestelde iso en diafragma waarde etc. Ikzelf heb een camera van de canon eos serie, ik stel wel zelf de iso etc in, maar als je je er even in verdiept is het helemaal niet zo moeilijk! En als je zelf de instellingen instelt, word het resultaat meestal mooier dan dat je camera het automatisch doet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100