Is een dashcam of een action cam beter geschikt voor een roadtrip?

ik ga binnenkort een roadtrip maken door Europa en we willen het deels ook vastleggen op video. Nu is mijn vraag wat het verschil is tussen een action cam zoals de GoPro of de wat goedkopere variant van Sony enerzijds en de dashcams anderzijds.
Ik ben opzoek naar een budgetversie die gewoon redelijk goede opnames kan maken en een beeldstabilisator heeft. Is er dan een verschil tussen dashcams en action cams?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dashcams zijn speciale cameras die je met een zuignap op de voorruit bevestigd. Deze cameras worden meestal opgeladen door de sigaretten aansteker en kunnen zonder die oplader, niet lang mee. Sommige Dashcams houden ook de snelheid en locatie bij. In jullie geval zou ik voor beide gaan, een dashcam en een actioncam. De dashcam kun je gebruiken om het rijden vast te leggen, dit is bij een aanrijding verzekeringstechnisch ook fijn om te hebben. Let wel op, sommige landen staan het gebruik van videoapparatuur niet toe tijdens het rijden. De actioncam kun je gebruiken voor de rest van de vakantie. Er zijn echt ontzettend veel actioncams te koop, sommige beter dan de andere. Als je het goed wil doen, ga je voor een gorpo. De actioncams van Sony zijn ook erg goed. Ook heb je SJcam, die goede en betaalbare cameras heeft. Iedereen heeft een andere smaak over de merken van actioncams. Het beste kun je naar een grotere elektronikazaak gaan die meerdere merken op voorraad heeft en hier om advies vragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100