Hoe laat je het geluid weg bij een opgenomen video?

Ik heb een video opgenomen met mijn mobiel(3GP, kan ik altijd nog omzetten naar MP4 of wat anders) en ik heb hem via een geheugenkaart op mijn PC staan. Maar nu wil ik er een echte video van maken, maar ik wil het geluid weglaten, en in plaats daarvan muziek er in zetten. Weet iemand hoe dat moet bij Windows Movie Maker of Media Player, of misschien een ander programma?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In windows movie maker zit (ik denk linksonder in beeld) een knopje waarmee je het videovolume, en het muziekvolume kunt instellen.

Met windows media player kan je alleen muziek of film afspelen. Met moviemaker kan je welliswaar video op DVD zetten en er ook muziek bij gebruiken, maar je kunt bestaande videofragmenten niet bewerken. Een goed programma hiervoor is Adobe Premiere Elements (de consumentenversie) of andere video editors. Voorheen gebruikte ik Muvee Reveil, erg leuk , hoewel Adobe wat meer mogelijkheden heeft. Je kunt ook zoeken op de term "video editor" of "video edittting" op software sites. Toegevoegd na 2 minuten: je kunt proberen of je de optie Audio niveau's hiervoor kunt gebruiken. je haalt het geluid niet weg, maar stelt dit apart in voor de video en voor de muziek. Toegevoegd na 59 minuten: Hieronder een schermafdruk van Windows Movie Maker. Als je het geluid van de video uitzet kan je het geluid van de audio voluit zetten. In de bron een linkje naar andere video editors met meer mogelijkheden. Toegevoegd na 1 uur: Er zijn ook online video edtitors, die zijn met name bedoeld voor het bewerken van online video content (zoals op youtube). In de tweede link een overzicht van een test van 5 online editors (engels).

Bronnen:
http://www.extremetech.com/article2/0,2845...
http://www.tucows.com/software.html?t2=725

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100