Welke lens is geschikt om in te zoomen?(Nikon 1)

Ik heb dus een jaar geleden een Nikon 1 J1 gekregen, maar hier zit een lens bij waarmee het niet mogelijk is in te zoomen! En er zijn mooie foto's te maken met zo een lens, maar het valt tegen als ik van bijvoorbeeld een vogel een foto wil maken. Ik moet dan zo dichtbij komen dat de vogel schrikt en wegvliegt. Nu ben ik dus op zoek naar een geschikte lens om in te zoomen, maar ik heb niet zo heel veel fotografie kennis. waar staat bijvoorbeeld VR voor? En is de lens: ''VR 30x110mm'' geschikt om in te zoomen? Of de ''nikkor 10x30 mm lens''? Andere suggesties voor geschikte lenzen zijn welkom, maar ik wil graag onder de prijs van de camera zelf blijven ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk bedoel je de 30-110mm en 10-30mm lens. Hoeveel mm heb je nu? Beide lenzen zijn zoomlenzen, alleen is de 10-30mm een groothoek lens en de 30-110 mm een telezoom. Als je nu bijvoorbeeld een 30mm lens hebt kun je met een 10-30mm niet dichterbij zoomen dan dat je nu kunt. Deze lens is meer voor landschappen ed. Ik zou je eerst gaan verdiepen in lenzen, wat alle cijfertjes en lettertjes betekenen. Zonder deze kennis kun je eigenlijk geen lens naar wens kiezen. Het ligt er echt aan waar je je lens voor wilt gebruiken.

Alle lenzen waarbij er twee waardes staan zoals 10-30mm kunnen inzoomen. Die twee getallen zijn namelijk de minimale en maximale brandpuntafstand. 10-30mm wil zeggen dat je heel veel in een foto kunt proppen, de lens ziet erg veel. 30-110mm houdt in dat je aardig ver kunt inzoomen, maar nog niet genoeg voor vogelfotografie. Het is vast en zeker genoeg voor die paar keren dat je een vogel ziet, maar als je serieuzer aan de slag wilt met vogelfotografie kun je beter een spiegelreflexcamera halen. Dus on topic : Ja, die 30-110 kan flink inzoomen en is genoeg voor every-day vogelfoto's.

Voor de Nikon 1 zijn momenteel, voor zover mij bekend, maar 2 objectieven leverbaar, in het tele bereik, De 30-110 en de 70-300. De eerste is betaalbaar, de tweede behoorlijk duur. Het effect van de eerste is 60-220, redelijk tele, de tweede komt overeen met 140-600, zeer stevig tele. Kijk op http://www.fotokonijnenberg.nl/objectieven/tele?suitable_for=Nikon+1 Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100