Frontcamera van HTC One geeft aparte foto's, kan dit opgelost worden?

Hoi, ik heb sinds vandaag een HTC One. Nu als ik een foto met de frontcamera op bijvoorbeeld Snapchat wil maken, geeft deze hele rare foto's. Het lijkt alsof aan de randen het beeld wordt verlengd. Voorbeeld: Mijn voorhoofd lijkt groot terwijl dit niet zo is.
Nu is mijn vraag, is dit een bepaalde instelling, en zou je dit kunnen aanpassen? Vind het namelijk een beetje vervelend als ik een foto wil maken en dat het er dan voor geen meter uit ziet, haha.

Heeft iemand ervaringen met de frontcamera van de HTC One?

Alvast bedankt voor uw antwoord.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een eigenschap van de lens in de front camera. Die is "fish-eyed", zoals dat heet. Voordeel daarvan is dat je met een pieperdepiepklein en tamelijk plat lensje toch veel blikveld hebt op een relatief korte afstand, nadeel daarvan is dat het plaatje aan de rand uitgerekt raakt. Veel action cams hebben dit bijvoorbeeld ook.

Probeer eens het volgende: Ga naar Instellingen en dan bijna onderaan naar Apps. Schuif dan twee keer naar links naar het kopje 'ALLE APPLICATIES'. Zoek dan naar 'Camera', en klik er op. Druk nu op de knop 'Gegevens wissen'. Weest maar niet bang dat er van alles word gewist, alles blijft zoals het was. Ga nu naar Instellingen, en dan naar ook bijna onderin, Energie. Vink 'Snel opstarten' uit! Dus die moet NIET zijn aangevinkt. Start daarna de telefoon opnieuw op door de aan en uit knop ingedrukt te houden, en de klikken op 'Opnieuw starten' Ik hoop dat het zo is opgelost

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100