dure compactcamera of goedkope spiegelreflex? waar moet ik op letten?

Ik wil graag een nieuwe camera kopen.
ik heb er niet veel verstand van dus ik hoop dat iemand mij wat tips kan geven en waar ik op moet letten.

mijn camera moet aan de volgende eisen voldoen:
-moet kunnen filmen (liefst hoge HD resolutie)
- Moet lang achterelkaar filmen/foto's maken zonder dat de batterij leeg gaat.
- moet mooie foto's kunnen nemen, liefst zonder ruis.
- snel opstarten en gelijk scherpe foto's kunnen nemen.
-van dichtbij en veraf goed kunnen fotograferen.
-camera op accu, batterijen zijn erg onhandig vind ik.
- budget tussen de €0-300,- maar kan nog beetje boven budget.

weet iemand welke camera het beste iervoor is? en weet iemand waar ik allemaal op moet letten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Herkenbare vraag... Zoals vaak het geval is, zijn je wensen het beste te vervullen met de "betere" camera (de SLR, dus), maar zoals je geheel terecht opmerkt, zijn deze in het algemeen duurder, en niet te vergeten, groter en zwaarder. Persoonlijk zou ik altijd kiezen voor kwaliteit, want ik vind niets meer irritant dan een mislukte foto omdat de techniek mij in de steek laat. Ik heb dus een fatsoenlijke SLR met een zeer goede lens, en de beperkende factor ben ik. Maar jij bent niet ik, dus ik zal enkele plus en minpunten van de beschikbare alternatieven voor je uitlichten: - Instapprijs SLR (body+lens) vanaf €320 (b.v. Nikon D3100 + 18-55 VR Lens), maar ik zou liever iets meer investeren in een modernere body, en later evt. extra lenzen aanschaffen (denk b.v. aan de Canon 100D of 600D of Nikon D3200) - Instapprijs systeemcamera vanaf €280 (b.v. Nikon 1 S1), maar deze zijn kwalitatief niet veel beter dan een goede compacte, en sowieso minder dan een SLR. Voor een betere systeemcamera kom je in de buurt van een SLR. - Instapprijs compact camera is veel lager, je wensen komen uit al vanaf ca. €200 (Canon PowerShot S110, Nikon Coolpix AW110…), maar voor een betere compacte (b.v. Canon PowerShot G15) kom je toch boven de €350. - Een SLR en een systeemcamera gaan langer mee dan een compacte en zijn ook uit te breiden. - Een SLR is zwaarder en lomper. Als je niet zeker weet dat je de camera mee zal nemen, koop zeker geen SLR: de slechtste foto is de foto die je niet maakt omdat je de camera thuis gelaten hebt! - De sensor van de camera is een vaak vergeten onderdeel, terwijl deze cruciaal is voor beeldkwaliteit, vooral met weinig licht. Hier zijn de SLR´s duidelijk in het voordeel. - Persoonlijk stoor ik me mateloos aan de traagheid van de syteem en compact cameras bij het schieten: tussen het drukken van het ontspanknop en het foto maken kan een kind of hond bewegen en je mist hét moment. Met een SLR heb je dat niet. - Met een SLR kan je focussen via LCD-scherm of via zoeker (mijn voorkeur: de compositie van de foto wordt duidelijker) - Filmen met een SLR geeft beter kwalitatief resultaat vanwege de grotere sensor en betere lens. - Een grotere camera hou je steviger in de hand... maar is ook groter en zwaarder. Samenvattend: als je van plan bent om "kiekjes" overal te kunnen nemen zonder poeha, ga voor een fatsoenlijke, kleine compacte. De betere foto´s zal je toch met de SLR nemen. Veel plezier ermee!!

u moet natuurlijk letten op de kwaliteit, de grootte ( de kleine zijn makkelijker ), de zoom. Als u al een draadje heeft waarmee u de foto's kan overmaken op de computer word het waarschijnlijk goedkoper. Maar let natuurlijk of het draadje past!! Een Nikon is van geode kwaliteit, niet te duur, is klein op zakformaat. En het is inderdaad een mooie HD functie. Dat lijkt me dus de beste camera die u zoekt. ( zou u deze reactie een duimpje willen geven? )

Je wensen komen het beste overeen voor een SLR. Maar de keuze tussen een SLR en een compact moet voor een hele andere liggen. Namelijk wil je een grote camera, met als Voordelen snelheid, scherpte, veelzijdigheid. Maar als nadeel dat hij groot is dus altijd ermee slepen. Een compact is klein en handzaam, zou je altijd bij je kunnen hebben. Maar ook moeilijker als je SLR functies wilt gebruiken. Een dure compact ligt boven de €300 evenals een SLR. Wel zou je kunnen schipperen door niet de nieuwste modellen te kiezen. Maar de betere van 2012. Zelf ben ik erg tevreden met de Canon Powershot S100. Maar daarvoor had ik een grotere (Canon Powershot G10), en daarvoor een SLR. Ben dus eigenlijk kleiner gegaan. Voor de handzaamheid. Maar om een SLR foto te maken moet je harder werken met een compact en goed de techniek kennen.

Tegenwoordig heb je ook tussen klasse modellen die vaak best leuk zijn, zoals de nikon 1, of de Sony NEX-3N. ''Compact system cameras'' heten ze geloof ik camera's zonder spiegel maar wel met verwissel bare objectieven; ( zodat als je in een dierentuin gaat fotograferen je een grote / zware tele-objectief mee kan sjouwen. Maar als je vervolgens op vakantie gaat , je een kleine/lichte ''pancake lens'' kan mee nemen.) deze camera's fotograferen ook best goed (meestal beter dan de compact (kleine sensor) camera's. en passen gemakkelijk in je tas,..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100