Is er een budget-fototoestelletje waarbij je nadat je de resolutie hebt ingesteld, _daarnaast_ dan ook nog de JPG-kwaliteit zelf kan instellen?

Bijv. 640x480, 800x600 of 1024x768 is in veel gevallen qua formaat voldoende (fototjes voor website); maar de JPG-kwaliteit is dan niet apart ook nog eens in te stellen in de toestelletjes die ik ken.
(Een 800x600 foto met 'fine' kwaliteit kan er wellicht beter uitzien dan een 1024x768 foto met 'normal' kwaliteit.)

Maar ook laten ze vaak de 800x600 en 1024x768 opties weg, en ga je van 640x480 gelijk naar 1600x... o.i.d.
Irritant :).

Weet jij het antwoord?

/2500

als je de resolutie instelt ,is dat de kwaliteit van de jpeg. bv.640x480=laag enz. het ligt aan de kwaliteit van het toestel hoeveel kwaliteitsinstellingen er beschikbaar zijn,en hoe hoog die dan is. dus,formaat=jpeg kwaliteit.

Jazeker. Bijvoorbeeld de Fuji FinePix AX550 kan dit. Dit is een toestel van rond de € 60,- Zie: http://www.kieskeurig.nl/digitale_camera/fujifilm/finepix_ax550/prijzen/bezorgen/1056352/#prijzen Op onderstaande link kun je zien dat de jpg-kwaliteit instelbaar is in jpg-fine of jpg-normaal, waarbij de instelling fine de hoogste kwaliteit geeft. http://www.fujifilm.eu/uk/products/digital-cameras/easy-to-use/model/finepix-ax550/specifications/ John van Kieskeurig.nl

Ik zou nooit voor die oplossing kiezen, want als je de foto schiet met lage resolutie, kan je dat nooit mooier maken, en als je b.v. een crop van een foto wil maken (lees: een stukje eruit knippen en vergroten), dan zie je meteen de pixels. Dus mijn advies: - Neem een budget camera die aan je eisen voldoet qua prijs en instellingen. Je hebt hierin keuze zat, ook binnen de grote merken (Canon, Nikon, Olympus, noem maar op...) - Schiet de foto's met de hoogste resolutie. Daar heb je nooit spijt van! Zelfs als je foto bedoeld was voor een site, kan een ongelofelijk mooie ertussen zitten, en die wil je dan op goede kwaliteit beschikbaar hebben. En als je maar een deel van de foto wil gebruiken, kom je snel tegen de zichtbare pixels aan, en dat is zonde. - Als je de foto's op je PC download, dan maak je gebruik van een programma die meerdere foto's in één keer kan omzetten naar een resolutie en kwaliteit van je keuze. Heb je geen last van de beperkte opties van het toestel zelf, want je bepaalt exact hoe de foto moet worden (qua formaat, MB's, resolutie, kwaliteit...) alles is instelbaar. Mijn favoriet programma hiervoor is een freeware en doodeenvoudig te gebruiken programma: Faststone Resizer (zie 1e link) FSResizer werkt razendsnel, en biedt ook enorm veel andere mogelijkheden zoals aanbrengen van watermerken (ook handig voor foto's op een site, zie in de tweede link mijn antwoord aan iemand die hierom vroeg), naam wijzigen, rangschikken, draaien, bewerken... en omdat je veel foto's in één keer kan bewerken, gaat dat heel snel. Toegevoegd na 3 uur: Over budget toestellen gesproken, zie hier een paar goede camera's voor een prikkie (minder dan €90): - Nikon Coolpix L25 (ca. €65) - Canon PowerShot A2400 - Sony Cybershot DSC-W610 ... en als je gaat filmen: - Nikon Coolpix S6300 (de goedkoopste met full HD video, voor rond de €130)) - Olympus SH21 (idem als de S6300)

Bronnen:
http://www.faststone.org/FSResizerDetail.htm
http://www.goeievraag.nl/vraag/financien-w...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100