Wat is voor een professionele fotograaf de betere en onmisbare camera eigenschap?

Ik twijfel tussen de aanschaf van 2 cameras:
Canon Powershot s100
Panasonic Lumix TZ30

De eigenschappen die ik voor deze vraag wil laten gelden zijn:
RAW (Canon)
20x zoom (Panasonic) / 5x zoom (Canon)

De camera moeten een altijd mee te nemen camera zijn. Dus wordt gebruikt onderweg, wanneer je spontaan een mooi beeld ziet, of een mooie aanvulling voor een foto-serie.
Dus moet compact zijn, niet in de weg zitten. Ook moet de kwaliteit van de beelden passen voor serie-matig werk tussen opnames gemaakt met een DSL camera.

Ik stel de vraag met het oogpunt op professionele fotografen, omdat die weten hoe je een goede en technisch in orde beeld moet maken. Daarmee vervalt wellicht het nut van RAW en belichting moeten corrigeren. Omdat het beeld al direct goed wordt genomen.
Toch heeft RAW nog andere voordelen, maar wordt voor een professionele fotograaf dan het nut van de grotere zoom beter, voor het doel van de camera, boven de RAW functie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoe meer zoom een lens heeft, hoe minder de kwaliteit (als alle andere aspecten gelijk blijven). Hoe groter de sensor-pixels hoe beter het beeld (idem). De sensor van de canon is groter, de lens heeft minder zoom en is lichtsterker. RAW is heel nuttig die enkele keer dat je een wereldplaat verknalt doordat je de instellingen net niet perfect hebt. Een groot telebereik is nuttig voor vogels en wild van een afstandje. 95% van de foto's zit in het normale bereik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100