Wat is de kleinste digitale compact camera met goede beeldkwaliteit?

Zoek voornamelijk naar het model met de kleinste afmetingen. Niet naar de goedkoopste.

Mijn fotografie ligt al een tijdje op zijn gat. Dat komt voornamelijk dat mijn camera's wat groter zijn en je dus speciaal op 'fotografie-pad' moet waarmee je de apparatuur meeneemt.

Mijn compact is nog steeds groot van formaat: Canon Powershot G10. Het is wel een heerlijke camera.
Daarnaast natuurlijk een SLR.

Ik wil deze drempel voor mij kleiner maken en eigenlijk met een hele kleine camera gaan werken. Eentje die me niet in de weg zit en ik die dus altijd bij me kan dragen. Maar toch een goede kwaliteit beelden kan maken bij normale lichtomstandigheden.
Het gaat me niet om absolute scherpte mogelijkheden, maar dat de kleuren en helderheid beter zijn als de budget compact camera's.
Lens met F2 of F2.8 geeft de voorkeur. Verder fotografeer ik voornamelijk seriematig en projectmatig, reportage achtige stijl en dus voornamelijk groothoek.

Het liefste wel met RAW ondersteuning en een groot display die duidelijk zichtbaar is in vol zonlicht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wellicht de Sony DSC-R serie? er zijn op het moment 2 maar 1 ervan moet nog uit komen: http://www.sony.nl/product/dsc-r-series Niet veel kleiner dan je huidige camera maar wel wat (vooral in de diepte) en heeft in het algemeen ook betere specs.

Klein en kwaliteit zijn voor een deel tegengesteld in de fotografie. Hoe kleiner de sensor, hoe gevoeliger voor ruis en hoe minder mooie foto. Hoe groter de sensor hoe groter de lens...Zeker als het om een lichtsterke lens gaat. Dat gezegd hebbende: De S-serie van Canon is binnen de compactcamera's heel goed, redelijk klein en duurzaam. Er komt binnenkort een nieuwe op de markt, de S110. De al genoemde sony heb ik ook in mijn handen gehad, fijn cameraatje! Makkelijk mee te nemen. Veel pixels, veel mogelijkheden.

Bronnen:
http://www.dpreview.com/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100