ik heb op mijn nikon d3100 dslr een stofje op de spiegel direct achter mijn viewfinder. wat moet ik doen?

ik erger mezelf er heel erg aan, maar het heeft geen invloed op mijn foto's (niet zichtbaar) en op livebeeld zie je het ook niet. kan iemand mij helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

een blaasbalg met kwast kopen heb je volgens mij al in een pakket van 5 tot 10 euro met nog schoon maak doekjes er bij En dan met deze balg er voorzichtig af blazen/vegen. zorg hier bij wel dat het niet veder je camera in gaat maar er juist uitvalt.

Je ziet het niet terug op je foto's en in livebeeld omdat het op de spiegel zit, en de spiegel klapt omlaag (of omhoog) om licht door te laten als je de foto maakt of livebeeld aan zet. Daarom zie het alleen als je door je zoeker kijkt. De enige manier om het schoon te krijgen is door de lens te verwijderen (op precies dezelfde wijze waarop je de lens verwisselt), en dan heel voorzichtig dat stofje proberen te verwijderen. Het beste kan je proberen met een blaasbalg (te koop bij iedere fotowinkel voor een paar euro), en als dat niet helpt, dan maak (heel voorzichtig!!) gebruik van een speciaal borsteltje. Zorg dat de stof niet dieper in je camera terecht komt, anders kan het op je sensor terecht komen, en dat is écht minder leuk. Zie de video om te zien hoe het in zijn werk gaat (het betreft een ander model Nikon, maar dat maakt geen verschil) Succes! Toegevoegd na 2 minuten: ... en als kribbels krijgt van het idee om aan de binnenkant van je kostbare camera te zitten, breng het naar een fatsoenlijke fotowinkel (niet naar Media Markt of zo iets) en laat het door een professioneel verwijderen. Waarschijnlijk willen ze het gratis voor je doen als je meteen een schoonmaakpakket koopt voor een paar euro.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=DuZoiXicOMo

Als je in de zoeker een stofje ziet, maar niet op de foto of op het scherm, zit er geen stofje op je spiegel. Als er een stofje op de spiegel zit, zie je daar NIKS van. Er zal iets op de onderkant van je matglas zitten, of mogelijk zelfs bovenop je matglas. In het eerste geval kun je met een blaasbalgje ZONDER kwast de onderkant proberen schoon te blazen, zorg dat je niks aanraakt, alleen voorzichtig blazen. Als het OP het matglas zit, kun je niks, hooguit naar Nikon service brengen. Gebruik nooit een kwast ij je camera, er kunnen altijd stofjes en haren uitvallen en het middel is dan erger dan de kwaal. succes

Als je je er erg aan irriteert kan je hem misschien laten repareren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100