Kan je met de tamron 70-300mm ook macro fotograferen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het standaard antwoord is "nee", of althans niet echt. Maar in werkelijkheid is het wel te doen. De minimale scherpstelafstand van deze lans is 95 cm, dus écht dicht bij je voorwerp kan je niet komen, en dat is een van de belangrijkste aspecten in macro fotografie. Je kan foto's schieten die zullen lijken op macrofotografie, maar geen echte macro foto's zijn. Voordeel van deze lens is dat je voor een zeer goede prijs een kwalitatief redelijk goede telelens kan aanschaffen, en als je een beperkt budget hebt, is dat zeker geen verkeerde optie. Zie de 1e link. En als je tóch per se de fantastische wereld van macro fotografie wil exploreren, is er een oplossing die veel goedkoper is dan het aanschaffen van een echte macro lens, en zeer goede resultaten oplevert, en dat is een tussenring (zie 2e link) Dat is een verlengstukje die je plaats tussen de body en de lens en je lens omtovert in een macro lens. Er zijn beperkingen, maar de resultaten zijn verbluffend, en het kost veel minder dan een macro lens. Ik heb een tijdje terug antwoord gegeven op de vraag van iemand over een macro lens, kijk hier: http://www.goeievraag.nl/vraag/canon-550d-graag-macrolens-wijze.333097

Bronnen:
http://www.digicamshop.nl/product/27891/ta...
http://www.digicamshop.nl/product/75208/ke...

Nee, dat is niet handig. Een 70-300 mm is een zoomlens en voor macro fotos kun je het beste een aparte macrolens gebruiken die veel licht doorlaat en een korte brandpuntsafstand heeft om het mogelijk te maken scherpe fotos te nemen van dichtbij.

Het vorige antwoord is waar en goed precies. Wel kun je met een lens als deze, vind ik, goed oefenen en mooie foto's maken. Als je diafragma en dus sluitertijd goed instelt, kan je bijna iedere mier in een dinosaurus veranderen. succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100