welke instelling voor scherpe vechtsportfotos met sony nex5 met 18/200 lens?

Weet jij het antwoord?

/2500

De sport stand. Of anders de laagste ISO (altijd), en de grootste diafragma (kleinste getal). Diafragma voorkeuze programma (A). Daarmee krijg je de snelste sluitertijd voor de scherpste foto's. Met de laagste ISO heb je de helderste foto's.

iso zo hoog als kan zonder storende ruis te krijgen, diafragma zo groot mogelijk en de sluitertijd wordt dan op de automaat vanzelf zo kort als kan. Ik ben alleen bang dat die 18-200 niet echt geweldig lichtsterk is (zal wel 5,6 zijn), dus heb je ook nog véél licht nodig, en flitsen.... ik ben bang dat je dan als slachtoffer mee mag spelen in het gevecht! Succes.

hoe hoger de ISO hoe lichtgevoeliger de camera. HEt gevaar hier is inderdaad ruis. Vroeger bij gewone filmpjes was dit een grovere korrel. Het diafragma in de grootste opening (kleinste getal), er komt dan het meeste licht binnen en de sluitertijd zal dan het meest snel kunnen zijn. Echter een probleem: de scherptediepte, die is namelijk klein. Dit is het bereik waarbinnen de foto scherp wordt weergegeven. Daarnaast heb je nog een probleem: hoe meer je inzoomt hoe meer licht je verliest. Eigenlijk is de conclusie dat jouw camera een super camera is maar niet geschikt voor dit werk. Flitsen zal ook niet veel brengen omdat de ingebouwde flits te zwak is voor een grote ruimte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100