kan je maximaal een bepaald aantal foto's maken met een spiegelreflex camera?

ik had het er een keer over dat ik een 2ehands spiegelreflex camera wil kopen. diegene zei toen dat ik dat niet moest doen omdat deze camera's een limiet hebben qua foto's hij had het over iets van 10000 foto's dit lijkt mij erg weinig, zeker voor iemand die zijn foto's zo na elkaar schiet. is dit echt waar? en kan je uberhaupt een max aantal fotos maken of kan je gewoon eeuwig doorgaan. ik heb het dus niet over Giga-bite, maar over het toestel zelf

alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met een analoge spiegelreflexcamera kun je toch zeker tussen de 100.000 en 200.000 foto's maken. Hij of zij vergist zich een faktor 10, zo niet 20. Dus als je elke dag een rolletje volschiet gaat ie zo'n 15 tot 20 jaar mee. Tweedehansjes kosten trouwens vandaag de dag nog maar een paar tientjes. Dus je hebt niet zo snel een miskoop.

Er is niet een maximaal aantal foto's dat je kunt maken met een toestel. Misschien bedoelt die persoon dat na ongeveer 10.000 foto's schieten het toestel meestal defect gaat. Dat lijkt mij het meest logisch. De economische levensduur van een fotocamera is namelijk iets van 3 jaar en het zou goed kunnen dat je 3.333 foto's maakt per jaar, echter is dat wel afhankelijk van het gebruik uiteraard. Ik denk dat hij bedoelt 10.000 voordat hij kapot gaat.

Of het een digitale of analoge spiegelreflexcamera is 10000 foto's klopt niet. Het aantal foto's dat kan worden genomen bij een digitale camera, hangt af van: de te schieten resolutie de grootte van de geheugenkaart en het maximale aantal Gb dat het apparaat kan verwerken. Toegevoegd na 2 minuten: Oke, vraag verkeerd begrepen, gaat dus over een analoge camera. Als je een Hasselblad koopt, gaat ie absoluut langer mee dan 10000 foto's. Die dingen zijn zelfs naar de maan gegaan!

Een spiegelreflex, analoog of digitaal heeft een mechanisch gestuurde opklappende spiegel. Dat dit slijt is logisch, sommigen hebben het over 30000, anderen over 50000 foto's voordat de slijtage parten gaat spelen. De body heeft dus duidelijk een limiet.

Ja, dit is zo, natuurlijk betekend het niet dat het presies zo is , maar meestal komt zo een getal wel in de buurt. Een spiegelreflex voor consumenten, zoals de canon 1100d, 1000d, 500d,550d, 600d kunnen ongeveer 50000 cycli's maken voordat het meganisme vervangen moet worden. Een camera voor gevorderde maakt er zo'n 100000 (60d,7d) en een professione 1ds-x zo'n 300000, voordat de spiegel enof sluiter mechanica opzijn. Succes!

Nee. Geen enkel redelijk digitaal toestel heeft een INGEBOUWDE limiet. Dat is echt klinkklare onzin van iemand die regelmatig roze olifanten ziet. Ik heb een 'goedkope' compact en zit al ver boven de 10.000. Een spiegelreflex heeft wellicht meer bewegende delen, maar 10.000 moeten ze gemiddeld MAKKELIJK kunnen halen. Denk eerder aan 50.000, afhankelijk natuurlijk van hoe je met je toestel omgaat (geen foto's maken als het regent, en niet vlakbij hoge golven zoals ik een keer gedaan heb), van geluk en van het merk/type. Slijtage is natuurlijk volstrekt 'normaal', dat geldt voor elk apparaat met bewegende delen. De kans dat je je toestel een keer laat vallen (misschien zelfs in het water) en dat ie daardoor geen foto's meer kan nemen, is veel groter dan dat er een mechanisme in je toestel versleten raakt.

Iedere camera heeft een berekende levensduur van de sluiter, het meest slijtende onderdeel. Afhankelijk van merk en type gaat dat om tienduizenden (gemiddeld zo'n 30.000) tot honderdduizenden kliks. Professionele camera's dus honderdduizend, een middenklasse camera dertigduizend. Niet dat hij daarna meteen stopt, maar dat is een richtgetal. Ik zou geen camera kopen die al 25.000 foto's gemaakt heeft...

De fabrikanten testen hun spullen goed en geven daarna een aantal opnamen dat hun product normaliter moet kunnen halen. Voor de moderne DSLR camera's zit dat gemiddeld wel op zo'n 100000 opnames, de duurdere en (semi)professionele 150000-300000. Die 10000 gold indertijd wel voor de spotgoedkope Russische Zenith slr, maar dat is iets van bijna 40 jaar geleden......

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100