Wat is de beste stand om bliksem te fotograferen? (Nikon D3000)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Leuke antwoorden hier boven, maar bij onweer sta je natuurlijk niet altijd even lekker, en onweer overdag vraagt weer wat anders als 's avonds of 's nachts. In het laatste geval kun je als je beschut staat inderdaad je sluiter open zetten, met een klein (groot getal) diafragma. Wachten tot je één of meerdere flitsen binnen het bereik van je lens hebt gezien en dan weer sluiten. Bliksem werkt als een flits, heb je er één dicht bij, of meerdere ver weg, heb je ook gelijk genoeg licht gevangen. Overdag een bui? Dan gewoon proberen of je snel genoeg kunt reageren! Succes

Toen ik fotos van bliksem ging maken gebruikte ik een lange sluitertijd van 30 seconden volgens mij. Ik ben zelf net beginner maar had toen op internet gekeken hoe het moest. Ik had het op Google ingetypt. Succes :)

Het beste kun je een lange sluitertijd en een klein diafragma nemen. 30' en f22 gaat altijd goed, maar het is vooral kijken wat het beste gaat. Als je het smiddag's doet is er veel meer licht dan savonds. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100