Hoe maak je sigarettenrook zichtbaar op een foto?

Ik wil een portretfoto maken van mijn vriendin, waarop ze een sigaretje rookt en die rook uitblaast. Hoe kan ik dit zichtbaar maken op een foto.

De camera die ik gebruik is de Nikon p300.

Groetjes,

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Donkere achtergrond, belichting vanaf zijkant.

Maak de kamer donker, en dan de flits erop met een korte sluitertijd kijk zelf wat het mooiste word met jouw camera en lezen en diafragma op auto

Rook wordt goed zichtbaar door er een lamp/flitser op te zetten. Bij een portretfoto, moet je toch de persoon in een mooi licht gaan plaatsen, daarbij moet je er dan ook voor zorgen dat de rook ook verlicht gaat worden en de achtergrond niet. Dus plaats de persoon niet tegen een muur, maar zo ver mogelijk van de muur. Zodat de muur geen licht zal krijgen en de persoon/rook wel. Met een eventuele spot (flitser) kan je misschien op de muur nog een heel klein deel verlichten om meer contrast te krijgen tussen de persoon en de muur. (zoals mijn avatar, waarbij ik de achtergrond(doek) in een lichtverloop heb gemaakt). Voor rook is een zwarte achtergrond het mooiste. Zorg dan gewoon dat je in een hele donkere studio/kamer bent. Ook kan je de persoon van achteren gaan belichten en eventueel een 2e bijlamp/flitser van de zijkant plaatsen. Hiervoor kan je ook een reflectieschot gebruiken. In alle gevallen moet de rook net zo goed zijn verlicht als de persoon zelf en de achtergrond minimaal 2 stops minder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100