Wat gebeurt er met camera's die voor showmodel zijn gebruikt?

Weggegooid? Verkocht?
Ik had het een keer aan een verkoper gevraagt maar die wist het niet.. En als ze ze weggoooen kunnen ze ze toch net zo goed verkopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Doorgaans krijgen showmodellen een van deze bestemmingen: - Verkoop tegen een gereduceerde prijs als showmodel (kan je vinden bij voorbeeld bij de Media Markt) - Doorverkoop aan occasion winkels waar ze als "gebruikte" of "tweedehands" te koop worden aangeboden vaak via Internet (makkelijk te vinden op sites zoals Marktplaats) - Ze worden ook gebruikt als "leen-camera" voor cursussen voor beginners. Soms krijg je na afloop van zo'n cursus de kans om de camera te kopen... hoewel ze je liever een nieuwe camera zullen proberen aan te smeren... ;-) - ... en uiteraard camera's die écht kapot zijn gegaan kunnen niet meer als zodanig verkocht worden! Deze kunnen dan worden gebruikt als bron van onderdelen voor reparaties, en als ze maar kleine mankementen vertonen, dan kunnen ze alsnog worden gerepareerd en als 2e hands worden verkocht.

Ze worden meestal verkocht.. Weggooien doen ze alleen als het kapot is. Kijk maar bij de media markt. Meestal staat er op ik ben de laatste voor:....

Dat ligt aan de winkel. Mijn vader heeft een keer van een buurman die een fotozaak had een hele doos met oude camera's gekregen, die daar nog liggen. (voor het digitale tijdperk, dus ik zou het nu zien als oude rommel). Maar ze kunnen het dus ook laten verstoffen in een doos op zolder. Of als laatste met korting verkopen.

Vaak zijn de camera's die voor showmodel worden gebruikt 'dummy's'. Dummy's zijn niet 'echt' maar ze zien er precies hetzelfde uit als de echte camera's. Bij telefoons bijvoorbeeld vragen veel mensen of ze de dummy mogen hebben, omdat ze dat leuk vinden, en ze krijgen die dan ook als ze niet meer als showmodel worden gebruikt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100