hoe kan ik met JVC Everio camera filmpjes op de computer afspelen?

ik heb ze gekopieerd van de sd kaart naar een map in mijn documenten, maar ik kan ze nog niet afspelen. heb ik wat verkeerd gedaan? ik moet ze met windows movie maker achter elkaar kunnen plakken. als iemand mij kan helpen hoor ik het graag

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien ondersteund je videospeler de bestanden niet. Probeer anders een andere. (oh, en windows movie maker ondersteund alleen .avi bestanden)

Everio software is niet mijn meest favoriete. Zelf moet ik eerst de bestanden van mijn everio bewerken met de bij de camera meegeleverde pixela bewerkingssoftware. Daarna kan ik eea gewoon afspelen. JVC heeft wel een aantal nuttige filmpjes en tips geplaatst op youtube. Klik eens op de link.

Bronnen:
http://video.e-jvc.eu/nl/

Met Freemake Converter aan de slag. Hiermee converteert U vrijwel elk type video/audio bestand naar het gewenste formaat (bijvoorbeeld XviD )en als het op de pc bekeken moet worden naar WMV ( Windows Mediaspeler gebruiken) Als het probleem hiermee nog niet is opgelost is een codec pakket noodzakelijk. Link : van Freemake Converter: http://www.freemake.com/ Link van codec pakket: http://www.codecguide.com/download_kl.htm Groet:Zoekertje

Waarschijnlijk zijn de bestanden .M2TS of .MTS bestanden en zijn ze AVCHD gecodeerd. Als dat zo is spelen ze direct af in WMP 12 die bij Windows 7 zit bij XP niet Vista weet ik niet. Als ze niet afspelen werkt het sowieso wanneer je het k-lite codec pack downloadt en installeert. Daarna kun je de bestanden ook in Windows Live Movie Maker gebruiken (bij Windows 7 i.i.g.). Toegevoegd na 29 minuten: Heb nog even gekeken maar als je een HD camera hebt zou ik je sowieso afraden om met Windows Movie Maker aan de slag te gaan, deze zal sowieso je video minder van kwaliteit maken. Betere pakketen zijn bijvoorbeeld: Sony Vegas, Pinnacle Studio, Cyberlink Powerdirector of Adobe Premiere Elements die kunnen wel de volledige resolutie bewaren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100