De cd-speler van mijn Fiat Punto speelt alleen bij hard rijden en het haperen is afh vd hoeveelheid gas geven. Hoe komt dit?

De cd-speler van mijn Fiat Punto speelt op de een of andere manier geen CD's af. Hij geeft een error en spuugt de CD uit. Pas na een tijd hard rijden en het volume hard aan, wil de CD speler wel eens werken. Hoe komt dit en wat kan ik eraan doen?

Na een half uur 120 km/u en geluid op bijna te hard, pakt de CD-speler de CD en na nog een kwartier rijden, wordt de CD bijna zonder haperen afgespeeld. Het lijkt alsof er eerst iets warm moet worden in de auto oid. Verder lijkt er ook een verband met gas geven te zijn. Wanneer ik het gas loslaat, slaat de CD ook over (dit komt niet door een soort schok, want drempels zijn weer geen probleem). Wat kan het zijn? Zou een nieuwe autoradio kopen werken of ligt het probleem bij de CANbus.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is lastig antwoord geven op afstand, maar het zou kunnen dat er een haarscheur in de printplaat van de cd speler zit. Door schudden en de warmte die de ingebouwde versterker afgeeft, zet het metaal uit waardoor het elkaar net raakt en dus de cd afspeelt. Ik denk niet dat het in de can bus zit en persoonlijk een nieuwe of gebruikte (als het een standaard fiat speler is) kopen, dan kan je de kop niet kosten. In ieder geval minder dan 120 rijden waar dat niet mag om je cd te horen ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100