Kan ik mijn USB microfoon aan mijn mengpaneel koppelen?

Hallo,

Ik heb de Samson Co1U USB microfoon. Ik zou die graag willen aansluiten aan mijn TMX-1010 mengpaneel. De microfoon is USB. Er is geen USB aansluiting op het mengpaneel. Alleen AUX en component. Ik zou graag het geluid willen bepalen via dat paneel. Maar kan dat wel? Ik zou dat geluid wat uit het mengpaneel komt naar mijn laptop willen brengen kan dat ook? Ik heb wat foto's van de mic en het mengpaneel genomen. Voor op het mengpaneel zit een AUX aansluiting. Ik weet niet of jullie daar wat aan hebben.Ik gebruik mijn microfoon voor YouTube video's dus het moet wel goede kwaliteit zijn.

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

ik weet er niet super veel van heb een paar lessen licht en geluid gehad, maar volgens mij is het mogelijk. Waarschijnlijk kan het als je een Jack USB kabel hebt, want het usb deel kan je dan in je mic doen en dan met normale jack ertussen moet het kunnen lijkt mij. in de bron zie je zo kabeltje

Bronnen:
https://blog.adafruit.com/2012/08/31/new-p...

Dat is met jouw spullen niet mogelijk, het mengpaneel heeft alleen analoge in- en uitgangen. Je kunt wel de mixer op de laptop aansluiten, maar dan moet je een externe (usb-)geluidskaart op de laptop aansluiten. Deze heeft analoge ingangen waar je de mixer op aan kunt sluiten. Er bestaan geen simpele apparaatjes om het digitale signaal van de microfoon weer analoog te maken, niemand zit te wacten op microfoonsignaal dat eerst AD omgezet naar USB, Dan weer terug DA voor jouw mixer en daarna weer AD om op de USB van de laptop binnen te komen. Het geeft kwaliteitsverlies en extra latency.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100