Hoeveel draadloze koptelefoons kan je aansluiten?

Hoi, ik heb drie autistische kinderen die graag tv kijken.
Maar zich aan elk extern geluid irriteren en daar dan van in de war raken.

Nu is mijn vraag als ik drie koptelefoons van 1 merk koop kan ik die dan op 1 tv aansluiten? Of blijft er dan niks van het signaal over? Ik ben totaal niet technisch dus misschien kan het wel überhaupt helemaal niet.

Met vriendelijke groet

Alexander

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb er even over na zitten denken maar eigenlijk moet je het zien als een radio. Er van uitgaande dat je 3 gelijke sets koopt moet het gewoon werken. 1 Basisstation zet je aan en die doet dienst als zender. De koptelefoons zijn niet anders dan radio's die het signaal opvangen. Dit heeft niets met bandbreedte o.i.d. te maken waarbij signaal inderdaad gedeeld wordt. In dit geval gebeurt dit ook niet. Een beetje verkoper in een Harense Smid of vergelijkbare zaak zal dit zeker met je uit willen proberen.

Je zou koptelefoons kunnen aanschaffen van één merk die een Infrarood ontvanger hebben zoals op de website: http://www.redcoon.nl/B151057-Sennheiser-Set-50-TV_Draadloos-Infrarood Voordeel van IR is dat je zoveel koptelefoons kunt kopen als je maar wilt zonder enig signaal verlies(het infrarode licht straalt immers in alle richtingen van TV -> Koptelefoons) Afstand tot de TV is echter beperkt tot een meter of 12… Koptelefoons op basis radio ontvangers zijn gevoelig voor storingen(want op de overvolle 2.4Ghz band) Als je maar een beetje beweegt krijg je interferentie van andere bronnen zoals wifi / magnetron / DECT / TL verlichting / Dimmers. Alleen ontiegelijk dure modellen zijn goed genoeg, en storen niet… P.S De koptelefoon op die redcoon site is ook erg duur, maar dient strikt als voorbeeld, ze zijn bij de reguliere electronica/witgoed zaken goedkoper te krijgen…

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100