Werkt een subwoofer als je een signaal vanaf een 3.5mm audio-jack (male) naar de XLR kabel (male), die in de input van de subwoofer gaat, stuurt?

Ik wist niet helemaal hoe ik mijn vraag moest stellen. Dus daarom hier de uitleg:

Een vriend van mij wil een subwoofer kopen (hij heeft de Behringer B1200D op het oog), nu wil hij simpelweg dat de subwoofer werkt en dat dit zo goedkoop mogelijk gaat.
Ik had bedacht dat dit ging door een XLR (male) naar 3.5mm audio-jack (male) aan te schaffen en je mobiel of laptop direct aan de sub te verbinden.
Nu heb ik al iets gehoord over een gebalanceerd en een ongebalanceerd signaal, maar ik weet niet of dit ook werkelijk iets uit maakt.


(Ik ben me er trouwens van bewust dat de hoge geluidsfrequenties eruit worden gefilterd door de de Behringer BD1200, en dat hiedoor alleen de bass te horen zal zijn.)

Bij voorbaat dank!

Toegevoegd na 41 seconden:
Linkje naar de 'XLR (male) naar 3.5mm audio-jack (male)' kabel: http://www.bax-shop.nl/xlr-jack/procab-cab714-xlr-male-jack-3.5mm-male-stereo-1.50-meter/product-details.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor dat werkt, alleen is asymmetrisch meer storings gevoelig, dus niet te lange kabels gebruiken en/of niet gebruiken in omgevingen waar veel elektromagnetische storing voor komt. Success

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100