Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat betekent frequentiebereik van het geluid?

vaak als je een speaker koopt staat er bij uitleg frequentiebereik.
bijvoorbeeld bij de jbl charge stealth (een speaker) daar staat: 150 Hz – 20 kHz en bij de jbl flip 2 staat: 100 Hz - 20 KHz. maar welke is dan beter of heeft harder geluid en wat betekent het?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Audio
3.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Geluid is trilling van de lucht. De frequentie betekent hoeveel trillingen per seconde. Dat wordt uitgedrukt in Hz (Hertz). Hoe minder trillingen des te lager klinkt het.... en uiteraard ook het omgekeerde.
De cijfers, bv 20-20.000 Hz betekent dus dat een luidspreker die frequenties kan weergeven. Merk daarbij wel op dat het niets zegt (en dus ook niet doet) over hoe hard welke frequentie wordt weergegeven.
Vaak wordt er een scheidingsfilter samen met meerdere luidsprekers toegepast om een enkele luidspreker niet al die frequenties te laten weergeven. Dat laatste levert mindere kwaliteit dan meerder luidsprekers met een scheidingsfilter.
Zo'n filter kom je meestal tegen voor 2 of 3 luidsprekers waarbij elke luidspreker maar een deel van de frequenties krijgt.... en het dus beter klinkt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding