Ik heb sinds kort een HIFI-set. (Panasonic SA-HT75) Mijn TV is 'n JVC (LT-32A85BU). Hoe sluit ik dit aan zodat het geluid tijdens DVD én TV doet?

Zoals u kan lezen heb ik mijn HIFI set met 5 speakers + subwoofer aangesloten, en het geluid doet het. De front-speakers, subwoofer en de centerspeaker doen het goed. Maar de twee achterste surroundspeakers werken niet tot nauwelijks. Als ik er met het oor tegenaan ga dan hoor ik wel dat ze doen, maar in vergelijking met de overige 3 speakers gaan ze erg zachtjes.

Met een DVD doen de speakers allemaal overigens wel. Dus wat ik verwacht is dat ik een verkeerd stekkertje gebruik, of een verkeerde instelling heb in de TV.

(Ik heb foto's van de TV en de HIFI kast bij deze vraag toegevoegd, maar hieronder zijn ze nog eens vermeld via Imageshack.us !)

Foto van de in-/uitgangen van de TV:
http://img692.imageshack.us/img692/2818/20120904214730.jpg

Foto van de in-/uitgangen van de HIFI kast.
http://img442.imageshack.us/img442/3098/20120904214642.jpg

Ik hoop dat iemand mij hierbij kan helpen.
Alvast bedankt!

Guus

Weet jij het antwoord?

/2500

U TV heeft een audio out (onderste 2 pluggen) en die kan u aansluiten aan uw hifiset op TV-IN. TV en Hifi-set aansluiten met een scart kabel. Nu kan u op uw TV alles afspelen vanuit uw digibox via scart 1 en vanuit uw hifi-set op scart 2. Het geluid kan u dan weergeven door op uw hifi-set TV als input te kiezen.

Die rood en witte stekker achterop zijn ingangen! Je zegt al dat je ze wel hoort maar niet hard. Je hebt het dus goed aangesloten. Alleen gewoon tv is niet surround. Dan hoor je idd de twee achter speakers heel zachtjes (geeft ruimtelijk geluid). Je kunt je sound wel aanpassen (pro logic of stereo etc). als je ze op stereo zet (wat gewoon tv is) dan zullen alle speakers het goed dan.

Bronnen:
handleidingen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100