Ik heb een zeer goede, ROTEL 1055 A/V receiver. Ik wil met mijn nieuwe blue ray DTS-HD kunnen horen. Kan ik dat met mijn combinatie?

HDMI kan dus niet, mijn receiver ondersteunt dit niet. Via optical of coaxial uit van mijn blue ray speler, komt volgens mij geen DTS-HD, mijn receiver zou er bovendien gewoon DTS van maken denk ik. Nu zitten er op mijn blue ray speler 6 analoge aansluitingen, voor 5.1 dus. Die wil ik aansluiten op de overeenkomstige analoge ingangen van mijn receiver. Het lijkt mij dat de blue ray speler het digitale DTS-HD signal decodeert, converteert van analoog naar digitaal, en het dan op die zes analoge uitgangen zet. Klopt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat klopt. Dan krijg je of DTS of Dolby digital 5.1/7.1

Volgens mij heb je het bij het rechte eind. Bij die moderne technieken krijg je dit soort luxeproblemen. Het is lastig, de "goede oude"systemen mee te laten groeien met de moderne. Overigens is , vooral met een HD beamer en desnoods dolby 5.1 of zo het geheel al overweldigend. Zeker als je het vergelijkt met het vaak slechte geluid in de bioscoop. Geniet van je set en erger je maar niet aan de misaanpassing. Het geheel kan zeer bevredigend presteren. Veel plezier

dts-hd krijg je alleen via hdmi, dus toch maar dts via optisch of coaxiaal. helaas voor jouw

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100