Hoe krijg ik het input-volume van mijn receiver zachter?

Mijn Sony STR-DE315 Receiver hoeft, in combinatie met mijn Pioneer PD-107 CD-speler, maar ontzettend zacht te staan (bijna 0) om een normaal volume te laten horen. Een kleine verandering aan de volumeknop laat het volume al sterk stijgen of dalen.

Is er een mogelijkheid om ervoor te zorgen dat ik het input-volume kan verminderen, zodat ik de volumeknop normaal kan gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Probeer eens die CD-speler via de microfoonaansluiting aan je receiver te koppelen.

Je zou een passieve verzwakker in de lijn-aansluitingen kunnen aanbrengen van 2 weerstanden per kanaal, of je kan de koptelefoonaansluiting van de CD-speler kunnen gebruiken (als die aanwezig is, ik ken het genoemde apparaat niet) met een laag volume op de koptelefoonregelaar. Je hebt dan een verloopsnoer van 6,25 mm stereoplug naar twee maal tulp nodig.

Je hebt de CD speler op de phono ingang aangesloten (denk ik) deze ingang is voor een draaitafel en niet geschikt om een CD speler op aan te sluiten. Het geluid klopt naast het verkeerde volume waarschijnlijk ook niet vanwege de zg RIAA correctie zodat je ook heel veel bas krijgt. Dus kies bv de Tape/aux/MD ingang.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100