Wat kan ik met een 'FireWire Interface' apparaat?

Ik heb gisteren een M-Audio FireWire Audiophile gekregen van iemand uit mijn familie. Prachtig apparaat, maar wat kan ik er precies mee?

Ik wil voor mijn radio programma nieuwe jingle-pakketten gaan ontwerpen en doe dit nu vooral in Garageband op mijn Mac. Ik wil echter ook met externe instrumenten (en microfoons) aan de slag. Kan ik daar dit apparaatje voor gebruiken? Zo ja, hoe ziet de setup er dan uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan hier alleen maar andere instrumenten mee opnemen als deze een directe line uitgang hebben (drumcomputer bijvoorbeeld). Er zit geen gitaar/microfoon ingang op dus dat zal eerst via een mengpaneel of versterker moeten gaan voordat je er wat mee kan. Toegevoegd na 1 minuut: Het is verder gewoon een hele degelijke en goede geluidskaart voor terugluisteren. Er zit ook nog MIDI op om zo software gelijk te laten lopen met je drumcomputer of om met MIDI-keyboards te spelen/op te nemen. Toegevoegd na 19 minuten: Voordelen van dit kastje zijn 2x2 outs, dus je kan twee stereo kanalen onafhankelijk versturen. MIDI in/out SPdif in/out (digitaal in en uitgang) En vooral handig is dat het met een breakout box is, dus je hoeft niet achter je desktop kast te kruipen.

Prachtig audiointerface! Een mooi cadeau want de kwaliteit is vrij goed van dit apparaat. Echter zul je nog een aparte voorversterker nodig hebben voor de microfoons en instrumenten, die kun je er niet rechtstreeks op aansluiten. Met een FireWire 400 kabel verbind je het interface aan je MacBook. Afhankelijk van je MacBook Pro heb je een kabel nodig met aan beide uiteinden FW400 aansluitingen, anders kan het zijn dat je een FW400 naar FW800 (laptop) kabel nodig hebt. Verder heb je naast je voorversterker XLR kabels voor de microfoons, jack kabels voor je instrumenten (piano/gitaar/etc.) en evt. een MIDI (DIN5) kabel nodig. Let er op dat voorversterker of klein mengpaneeltje (Mackie, Behringer...) phantoom voeding heeft als je condensator microfoons gaat gebruiken. Waar je ook even mee rekening moet houden is de je de juiste driver voor het MacOS wat je gebruikt download en installeert. Zie: http://www.m-audio.com/index.php?do=support&tab=driver Succes gewenst!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100